Köpenhamn!

En bonus denna höst var två dagar i Köpenhamn, denna skandinaviska huvudstad jag aldrig besökt i vuxen ålder. Jag och Erik fick chansen att öva på att resa tillsammans, något vi ju gjort förvånansvärt lite för att om drygt två månader göra det 100 dagar på raken. Hur lång tid kommer det ta innan vi blir less på varandra och hur kommer vi hantera det? Den som läser denna blogg får kanske veta och efter två dagar var vi i alla fall inte ens i närheten.

Anyway, Köpenhamn. Duggregn och kyligt. Hamnade på ett foodcourt med karaktär och mös framför en eld. Vandrade igenom Christiania och skillnaden från övriga Köpenhamn var påtaglig. Kände mig inte rädd, verkade vara rätt mycket harmlöst folk där, men bara vetskapen om att typ alla är höga på cannabis är ju obehaglig. Deras regler för området kommuniceras tydligt: Inget våld, inga vapen och inga tunga droger (oklart vad de menar med tunga, själv skiljer jag ju inte på narkotika på det sättet) även om jag har oerhört svårt att tro att ett område med så liberal inställning till cannabis inte skulle använda även annan narkotika. I så fall skulle de tillhöra något ytterst sällsynt som i princip inte förekommer i åtminstone västvärlden.

Dag två fick jag ett ryck och sprang en sväng runt kastellet och resten av dagen vandrade vi omkring och pratade om förväntningar på vår långresa om hur vi upplevt våra första åtta månader tillsammans. Åt en fantastisk pumpasoppa på ett designhotell och drack varmt på ett välrenommerat café.

Köpenhamn var nice men jag vet inte om jag hann få så mycket känsla för stadens mentalitet. Får åka dit fler gånger helt enkelt. Och ja, resa ihop gick prima. Jag har två saker jag behöver öva på. Ta ansvar för min egen sockernivå och ha mer åsikter om vad jag vill göra och inte bara nöja mig med de alternativ som kommer upp.  bild 2
En av många streetartmålningar i Christiania. bild 1 Såklart spanade vi in den lille frunbild 3Erik, är mycket nöjd med rätta. Brasa och en massa personer med passion för mat samlade under ett och samma tak. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s