Wien!

Fyra dagar i Wien med min klostersyster Anna Maria, så härligt och så underbart! Har velat åka till Spanska ridskolan i Wien sen jag förstod att det fanns för typ 20 år sedan och att få kombinera hästar med stadsweekend och en fin vän är en lyx!

Vi har vandrat gata upp och gata ned. Sett coola byggnader, supit in hästdoften, ätit bakelser i mängder, sprungit, sovit, kollat in regeringsförklaringen på live via SVT-play, sett på Mozart-konsert, åka sightseeingbuss och pratat. Wiens stadskärna är liten och jag tappade inte bort mig en enda gång, läste kartan exemplariskt och fick snabbt en uppfattning om hur saker o ting låg i förhållande till varandra. Jag som nästan glömt att jag är rätt bra på det där med att ta mig fram!

bild 1Första promenaden i staden, vi gick förbi Karlskirchebild 2

 

Vi bodde precis vid en rådhuset och en cirkus där vi hängde några kvällar och åt billig festivalmat.bild 4Gick upp de 343 trappstegen i södra tornet på Stefansdomen och spanade in utsikten. bild 3
Efter strapatsen upp i tornet var jag starkare än vanligt. Powerup!
bild 5Avslutade kväll nr två på det kända Sacherstället och åt tre bakelser, en var givetvis en sachertårta!10715720_10152481036917620_565466459_n Så blev det lördag och det var äntligen dags. En timme hästshow och jag var glad!     bild 6
Hopp! 
bild 7En kadrilj med åtta hästar. Här har de vänt snett igenom från två håll och korsar varandra med varannan häst. 10708215_10152481036712620_2035381535_n Efter show åkte vi till Schönbrunn och fikade samt spanade in den enorma trädgården. På bilden syns knappt en tiondelbild 8Sista dagen vandrade vi planlöst omkring och åkte spårvagn och lät oss hamna där vi hamnade. Ett av stoppen var detta galna hus.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s