Åtal mot näthandlare

IOGT-NTO:s anmälan från 2011 har gått vidare till åtal och det är näthandlaren som stått bakom hemsidan handlavin.se som är berörd. Skönt att vi tar oss framåt, vi har väntat på detta i 2.5 år för att få en klarhet i lagen om kommersiell förmedling av alkohol är tillåtet i Sverige eller inte.

Alkohollagen är otydlig och det är rättsosäkert. Peder Molin som drivit denna verksamhet säger själv att han inte agerat olagligt och ännu mindre trott att han riskerar att bli fälld i domstol.

Nu står Molin som offer för otydligheten med vår alkohollagstiftning och det är mycket problematiskt att vi lever i ett land där rättsläget inte är glasklart. ingen människa ska ju behöva oroa sig för om en begår olaglig verksamhet. Sen finnsdet ju självklart de som vet att något nog är olagligt men själv väljer att ta risken, men det är ju en annan femma. IOGT-NTO gjorde sin anmälan 2011 för att få ett klargörande. Inte i första hand för att sätta dit olagliga aktörer utan för att svart på vitt få veta vart gränsen för privatimport går. Idag har vi tagit ett stort steg framåt.

IOGT-NTO:s pressmeddelande finns här och Drugnews har skrivit om det här och här är åklagarens pressmeddelande.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s