Hökmark behöver utbildas i alkoholpolitik

Just nu genomför IOGT-NTO en blixtkampanj med målet att ge Gunnar Hökmark, Moderaternas toppnamn till Europaparlamentet, en rejäl utbildning i alkoholpolitik. Detta efter att han sagt att han gradvis vill avskaffa monopolet med start på vin.

Ju fler som signar upp sig, ju mer avancerad och forskartyngd utbildning kommer han få. Sprid kampanjen och hjälp Gunnar till ökad kunskap genom att lämna din mejladress

Lektion ett kommer handla om att vi inte kan ha ett monopol gradvis eller delvis. Hela idén med monopol är att det är ensamrätt och en kan inte ha lite ensamrätt. Lektion två skulle kunna handla om hur mycket forskarna bedömer att ett avskaffat monopol i Sverige skulle innebära i ökad konsumtion och därmed ökade skador. Lektion tre kanske kan berätta hur stor andel av skadorna som vinet står för och att denna druvdryck inte är så oskyldig som den framställs.

IOGT-NTO är partipolitiskt obundet och det tycker jag är jätteviktigt. Detta är ingen hatkampanj mot Gunnar Hökmark. Jag känner flera smarta och kunniga moderater och som sympatisör med moderaterna behöver en inte försvara alla moderata politikers åsikter i alla frågor. I IOGT-NTO är vi oerhört övertygade om vår sakpolitik och när politiker tycker fel enligt oss kommer vi agera och berätta det för både våra medlemmar och allmänheten. Det innebär att både Eskil Erlandsson och Annie Lööf har fått och kommer få ordentliga kängor när de jiddrar om gårdsförsäljning. Vi har inget emot Centerpartiet för det, vi bara ifrågasätter politiken.

Drugnews och Accent har skrivit om det. Massor med delningar på facebook och härjande på twitter. Väldigt roligt och bra att många aktivt vill ge Hökmark mer kunskap så han kan ta bättre alkoholpolitiska beslut.

7f647f940fea26b4cc_o7m6bxqw8

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s