Alkoholskatteaktion på Drottninggatan

Anders Borg har idag gjort sin budgetpromenad och IOGT-NTO har delat ut vin eftersom alkoholskatten väntas höjas och det vill vi självklart fira. Vi samlades ett gäng och började dela ut flygblad och alkoholfritt vitt mousserande vin till förbipasserande. Nyfikna, turister, riksdagsledamöter, randoms och till och med en och annan minister. Aktionen var mycket uppskattad och flera journalister har pratat med oss och flera personer kom fram och delgav sina åsikter i frågan.

Att alkoholskatten höjs är en seger för alla. Allt ifrån det minsta lilla barnet till den stora folkhälsan. Priset på alkohol har en avgörande skillnad för konsumtionen och även om IOGT-NTO gärna hade sett en större höjning är vi mycket stolta över ha varit med och påverka för bättre alkoholpolitik.

Det är när vi gör sånna här lyckade aktioner som jag känner extra mycket att jag är stolt medlem i nykterhetsrörelsen. Innan är det lite meckigt och det tar en del tid att få ihop allt som måste finnas på plats samtidigt som jag vet att resultatet lätt är värt det. Det är samma sak som med almedalsdrinken. Ut på stan med er och visa upp vår fantastiska organisation!

Läs mer om alkoholskatten iogt.se eller kolla in Accents alla fina bilder från aktionen idag.20130918_120857 

Bosse bjuder på vin till nytillträdda biståndsministern Hillevi Engström och utrikesminister Carl Bildtbild
En cool tjej kom förbi och ville smaka. Självklart fick hon det. Ingen dryck ska få utestänga barn som vill vara med och fira. Skål!
bildc
Lars-Axel Nordell (KD) är ordförande i riksdagens Nykterhetsgrupp skålar för folkhälsan tillsammans med Sofia Modigh.

Nedanstående bilder är tagna av Accent som även skrivit mycket bra om vår aktion. Så bra artikel, så fina bilder och så himla bra tidning!MG_8421-620x413MG_8425-620x413MG_8461-620x413MG_8498-620x413MG_8693-620x413

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s