UNF:are som emigrerar

En av UNF:s stora problem är att många UNF:are efter gymnasiet flyttar från sitt hemdistrikt för att plugga eller jobba. Detta innebär att distrikten tappar många eldsjälar som besitter mycket kunskap om UNF i stort, distriktet i sig samt styrelsearbete och/eller verksamhet. Problemet vore mindre om distrikten var bättre på att fånga upp UNF:arna som immigrerar till deras distrikt. Nedan finns några positiva exempel på UNF:are som emigrerat från sitt hemdistrikt och funnit engagemang i det nya distriktet.

Anna Maria Mårtensson – var distriktsordförande i Jämtland och när hon flyttade till Stockholm tog det inte lång tid innan hon engagerade sig i Stockholmsdistrikt och sen blev distriktsordförande. Idag valbereder hon fördömligt i UNF Stockholm.

Jonas Larsson – är från Mullsjö och satt i distriktsstyrelsen i Jönköping. Började plugga i Skövde och när det behövdes en ny distriktsordförande i Skaraborg tog han sig an den uppgiften. Jonas är ett tydligt exempel på en UNF:are som immigrerat och på ett framgångsrikt sätt kommit in i det nya distriktet samt snabbt känt ett ägandeskap och en distriktsidentitet med Skaraborgs distrikt. Bra!

Gänget från Wendelsberg – den precis nyvalda distriktsstyrelsen i Göteborg och Bohuslän består av flera immigranter som gått på Projektbildaren på Wendelsberg. Linnea från Norrbotten, Elin från Västerbotten och Sanna från Kalmar för att nämna några. Två gamla distriktsordföringar och en sekreterare. Kalasmycket kompetens i en ny distriktsstyrelse som borde kunna rocka hela Göteborg.

Andra bra exempel är Jonatan Bengtsson som bor och hänger i Uppsala samtidigt som han är distriktsordförande på distans i Kronoberg och Lina Boberg som flyttade från Gävleborg för att plugga i Umeå och startade upp en universitetsförening.

På alla ställen fungerar det som sagt inte optimalt och jag tycker att det både ligger på UNF-emigrantens ansvar att ta kontakt med det nya distriktet och på distrikten som tar emot immigranter att bjuda in, fånga upp och använda all den nya kunskap som UNF:aren kommer med. I större städer som Uppsala och Malmö/Lund är potentialen verkligen enorm eftersom dessa är universitetsstäder dit många UNF:are flyttar.

Du som läser detta får härmed i läxa att i 23 sekunder reflektera över om du har några UNF-immigranter i ditt distrikt som du borde ta kontakt med och fråga om de vill hänga med på något. Kom ihåg att vi ska #frågafler!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s