Vinklubbarna – fake it until you make it #alkpol

Jag och UNF har länge sagt att många vinklubbar är oseriösa aktörer som inte ska finnas på den svenska marknaden. Vi har ett monopol och de har därför inget här att göra. Vinklubbarna försvarar sig och menar att de följer alla svenska lagar och agerar lagligt. Givetvis finns det några aktörer som gör det fullt ut, det finns några rötägg som i alla branscher och så finns det ett stort gäng som inte bryr sig så himla mycket som mest vill pimpla vin och ha det mysigt utan att ta ansvar för vad deras verksamhet orsakar.

Igår rapporterar DN (läs hela artikeln, den förklarar väldigt bra hur läget ser ut) att Antipodes har försatts i konkurs av skatteverket. Ägaren Mark Majzner har flytt landet och har en skatteskuld på nästan 1 miljon kronor. Mark har varit en av de tydligaste motståndarna till monopolet och har attackerat både systembolaget och nykterhetsrörelsen och slagit sig för bröstet. I december 2011 sa han i ett pressmeddelande i december 2011 sa han att Vi betalar skatt i Sverige och gör inget olagligt. 

Vi har gång på gång bevisat att majoriteten av vinklubbarna inte klarar våra ålderskontroller (bland annat klarade inte Antipodes vinklubb Australien wineclub vår kontroll 2011), några av dem ljuger kunderna rakt i ansiktet på deras hemsidor och nu har alltså en av dem som varit en av de ”seriösa” aktörerna satts i konkurs  Det pågår en omfattande polisutredning med anledning av IOGT-NTO:s anmälan förra året. Så nu är det bara att vänta och se om vinklubbarna ska fortsätta komma undan eller om svenskt rättsväsende och våra politiker tänker agerar och kasta ut dem en gång för alla. Så länge kan de ju muttra deras mantra we will fake it until we make it och försöka lura fler svenskar att de är seriösa aktörer. Mig lurar de inte och jag tänker fortsätta bevisa att de inte har här att göra.

Anna har också bloggat

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s