Rasism, vit jul och radio1.

Vit jul, denna fantastiska kampanj vars enda syfte är att skapa en alkoholfri jul för barn, får mothugg. Tydligen provocerar det att vilja skapa en diskussion om vuxnas förhållande till alkohol under julen när barnen är med. Idag har jag pratat med Cissi Wallin i Radio 1 i två timmar och fört dialoger med folk över telefon. Många bra samtal och väldigt många som håller med oss. Känns glädjande.

Samtidigt finns det några som löpt amok och kallar kampanjen rasistisk. De tolkar in att det vi menar med vit jul är vit som i ljushyad/ursvensk (jag vet inte ens vilka begrepp jag ska använda för det är så absurt)  jul. Sen finns det dom som tycker att vi är rasistiska för att vi har en pepparkaka som symbol. Har ni hört så stört? Jag kan inte ens argumentera emot. Hursom så har IOGT-NTO-rörelsen bestämt att vi tydligt vill markera att vi står upp mot rasismen. Läs hela pressmeddelandet här

Vit Jul är en kampanj med målet att alla barn ska få uppleva en alkoholfri jul. Det är inte en kampanj för vissa barn, eller riktad mot vissa föräldrar. Vår vision är att alla barn har rätt till en Vit Jul. Vi har en pepparkaka som symbol och vi tar gärna diskussioner om alla människors lika värde. Men de som tillskriver oss värderingar bara genom att tolka vår logotyp behöver nog främst fundera över sina egna åsikter.

radio1Jag innan inspelningen. 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s