Dagens alkoholpolitiska nyheter

Idag händer det mycket på den alkoholpolitiska nyhetsfronten. Regeringen har sagt nej till gårdsförsäljning och ja till hemleverans från systembolaget.

UNF är skeptiska till hemleverans från Systembolaget. Vi tror att de kommer öka tillgängligheten av alkohol och att det rakt emot uppdraget om att värna om folkhälsan. Jag tror inte på något sätt att systemets hemkörning kommer slå lika illa och skötas lika dåligt som näthandeln av alkohol görs men det är ett steg åt helt fel håll.

Ett av argumenten för hemleverans är att systemet måste se till att erbjuda en mycket god service till sina kunder för att få behålla monopolet. Skitsnack säger jag. Det har aldrig funnits så mycket förtroende för systembolaget som nu och om vi kollar på dn.se fråga till sina läsare så framgår det tydligt att det inte finns någon enorm efterfrågan. Givetvis ska en sån här undersökning tas med en nypa salt men folk på internet brukar generellt vara mer drogliberala (i alla fall de som kommenterar) och att det är jämt mellan ja och nej-sidan tyder oavsett på att det inte finns något massivt tryck på att införa detta.

Att regeringen med Maria Larsson i spetsen äntligen ratar gårdsförsäljningsfrågan är däremot ett steg i helt rätt riktning. Orosmolnet är dock att de fortfarande håller dörren öppen och att de egentligen skulle vilja se en annan lösning.

Anna Carlstedt skriver också om detta

Annonser

One thought on “Dagens alkoholpolitiska nyheter

  1. Ping: Systembolagets försvarare | levlivetmedlinda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s