Tre M på #Mötet

Idag har jag haft flera givande möten, precis som planerat även majoriteten av dem varit spontana. VI har diskuterat målstyrning, myter och medlemsskap. De tre M:en…

UNF:s medlemsskapsdefinition är tydlig, du avlägger ett löfte och så är du medlem. Du är eller så är du inte. Är detta förlegat? Är det dags att hitta nya former av medlemsskap? Stöd-medlem? Semi-medlem? Hur kan vi behålla legitimiteten och inte urvattna våra ideologi och samtidigt öppna upp för andra former av medlemsskap?

Liknande tankar finns kring engagemang. I UNF kan en i huvudsak engagera sig i en styrelse. Andra former av engagemang finns men då bara av medlemmarna (exklusive vit jul). Vi pratar om lågtröskelaktiviteter för att engagera fler men hur bra vi är på det är svårt att säga. Att vi är bra på styrelsearbete vet vi men hur bra är vi på andra former av engagemang? Hur kan vi engagerar folk som håller med oss (vilket typ 95% av befolkningen gör i de flesta frågor) utan att de blir medlemmar? Vit Jul är ett exempel, finns det fler? RFSU ordnar en barnvagnsmarsch för att uppmärksamma mödradödligheten. Kan vi få Sverige att marschera för att de 385 000 barn som växer upp i riskbruksmiljö? Eller för att höja alkoholskatten, införselkvoterna eller förbund mot alkoholreklam?

Angående målstyrning så kan jag bara konstatera att UNF är rätt bra på det här och jag är stolt över vår arbetsplan. Myterna får bli ett eget inlägg imorgon.

Vi får oxå supergott fika från fikabussen

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s