Pride – kärleksdagen!

Jag fullkomligt älskar Pride. Det finns ingen dag som är så fylld av kärlek som dagen då det är Prideparad genom Stockholms innerstad. 45 000 deltagare i paraden, en halv miljon åskådare med en gemensam nämnare, kärlek. Kan låta pretto men det finns som mycket glädje, frihet och gemenskap för alla som är där. Under prideparaden är icke-hetero norm och alla som annars känner sig utpekade, ifrågasatta och exkluderade står denna dag i centrum utan att vara annorlunda. Såklart finns det vissa apa på zoo-känsla med alla som står och kollar på alla konstiga kreationer som folk har på sig och japanerna med kameror i högsta hugg verkar undra vad det är för jippo som föregår men trots detta så är det kärlek all over.

Under prideparaden får alla klä sig som en själv vill, får älska vem en vill och ligga hur en vill. Allt sex är fint sex och alla kärlek är bra kärlek. Jag vet inte om de som klär ut sig/klär upp sig tar på sig det som de känner sig finast och mest bekväm i och det som de helst skulle vilja ha på sig varje dag eller om de tar på sig festkläderna för att fira. Eller om de bara vill provocera genom att tänja på gränserna över vad som är okej och inte. Det spelar egentligen ingen roll. Normerna i det här samhället är för tighta och måste vidgas. Tack alla ni som varje dag kämpar för att minska heteronormens makt och ologiska fördelar och alla ni som trots hot, glåpord, utanförskap och våld fortsätter att älska den ni helst vill. Fina utstyrslarRiksförbundet för HIV-positiva iklädda pillerburkar och medicinkartor.

HIV-positiva är nog en av samhällets mest exkluderade grupper framför allt för att det finns så många fördomar om hur det sprids. För den som är osäker så kan jag meddela att HIV generellt sett inte smittar av att skaka hand, kramas, kissa på samma toalett, sitta i samma kontorslandskap, dricka ur samma vattenflaska eller sova tillsammans. HIV smittas framför allt genom blodsöverföring och en måste alltså dela sprutor, ha samlag alternativt gnugga två sår mot varandra för att riskera att bli smittade. Så, om du möter en HIV-positiv person och inte har sår på kroppen, bete dig som vanligt och kramas och umgås som du vill. De förtjänar lite mer kärlek än alla andra!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s