Alkoholhantering ska vara byråkratisk!

Jag är ideologisk och kan inte vänta till efter ”semestern” så här kommer ett alkoholpolitiskt inlägg.

En snubbe på twitter hänvisar till en ledare i hela gotlands-tidningen och citerar den sista meningen. Alkoholpolitiken är full av byråkrati och förbud. Allt har sin bakgrund i idén att vi inte själva klarar av kontrollera vår konsumtion.

Kanske är det byråkratiskt och krångligt att sälja/servera alkohol, men är det så konstigt? Minst en miljon svenskar kan på regelbunden basis inte hantera alkohol problemfritt och utöver det finns det miljoner svenskar som ibland häller i sig för mycket alkohol och därmed orsakar ytterligare problem. Slår någon på käften, hånglar med fel person, våldtar, slår sönder saker osv.

Trots detta så finns det dom som tycker att vi har för mycket regleringar och restriktioner av alkohol i Sverige. Kanske är lösningen att tro blint på människan och låta alkoholen flöda fritt. När vi ändå är igång kan vi väl ta bort alla hastighetsbegränsningar, strunta i att kräva körkort för att få köra olika fordon och sluta inspektera de som hanterar livsmedel. Vi kan väl bara släppa allt fritt och tro att människan är god och kommer bete sig och aldrig utsätta någon annan för några risker.

Kom igen och vakna upp. Alkohol är ett gift som skadar och döda människor. Är det så konstigt att samhället försöker minimera dessa i så hög grad som möjligt genom att just reglera och sätta upp restriktioner? Enligt mig är svaret nej.

Däremot håller jag med om två saker i ledaren.
1. Almedalsdrinken är mycket god
2. Danstillstånden är onödigt krångliga

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s