UNF polisanmäler åtta krogar i Visby

Idag polisanmäler UNF de åtta krogar som sålde alkohol till minderåriga i tisdags i Visby under Almedalsveckan. Det har redan börjat poppa upp lite artiklar. Här är en om vår anmälan och här är en om polisens kommentar om det. Radio Gotland sände ett inslag mellan 15-16.30 idag och fler journalister har ringt.

Här är vårt pressmeddelande

UNF polisanmäler åtta krogar i Visby

[2012-07-10]

Under almedalsveckan testade några minderåriga medlemmar i Ungdomens Nykterhetsförbund (UNF) att köpa alkohol på ett flertal krogar. Det visade sig att samtliga krogar som testades sålde ut alkohol till minderåriga. För att markera att brottet är allvarligt polisanmäler nu UNF krogarna.
–          Att ha serveringstillstånd är ett stort ansvar och den som säljer alkohol till minderåriga räknar sällan med vilka konsekvenser som berusade minderåriga kan drabbas av, säger Linda Engström, ordförande i Ungdomens Nykterhetsförbund

Åtta slumpvis utvalda krogar i Visby testades sammanlagt, detta uppmärksammades senare i TV 4-nyheterna. Efter inslaget kom UNF i samarbete med region Gotland överens om att göra en anmälan.

–          Vårt mål är inte att peka på enskilda företag som inte sköter sig, utan vårt arbete som organisation har länge varit att påvisa att detta är ett strukturellt problem som beror på att vinstintresset går före folkhälsan och dåliga tillsynsmöjligheter för kommunerna, säger Linda Engström

Ungdomens Nykterhetsförbund har tidigare krävt att kommunen och myndigheter ska få möjligheter att göra liknande tillsynskontroller på krogar och restauranger för att komma tillrätta med problemet med servering av minderåriga.

Annonser

One thought on “UNF polisanmäler åtta krogar i Visby

  1. Ping: Därför polisanmäler UNF Visbykrogarna | levlivetmedlinda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s