KDU Jämställdhetspolitisk manifest – identifiera sig med ett kön

Det tredje inlägget om KDU:s Jämställdhetspolitiska manifest handlar om att identifiera sig med ett kön med utdrag och kommentarer.

Människan är, i likhet med nästan alla organiska livsformer, skapad i två kompletterande kön. Vår könstillhörighet definierar oss kanske i högre grad än något annat. Den utgör ett fundament för den egna identiteten och grupptillhörigheten likväl som i vårt sätt att agera, umgås och tänka. Att män och kvinnor fungerar olika är något vi alla utgår ifrån i vår vardag

Tala för er själva när ni snackar om ett ”vi”. Kanske utgår KDU från tvåkönssamhället och att det är det viktigaste att identifiera sig med men det finns många andra parametrar som folk identifierar sig med före kön, etnicitet och yrke t ex.

Om det är någon verklighetsbeskrivning som jag inte köper så är det denna. Om människan nu är en överordnad varelse på så många sätt, varför ska hon då jämföras med djur vad gäller könsidentifiering? Det är ju precis denna utgångspunkt gör ju att KDU aldrig kan förstå feminism och deras jämställdhetspolitik inte kommer göra det bättre för varken kvinnor, män eller några andra kön.

De som menar att de är födda i det ena könet men på ett mentalt plan tillhör det andra könet ska naturligtvis behandlas med samma respekt som alla våramedmänniskor. Men att utifrån detta tvinga fram en könsneutral samhällsplanering, som bannlyser det djupt naturliga mänskliga draget att dela in sina medmänniskor i kvinnor och män, är naturligtvis något fullständigt verklighetsfrånvänt

Kallad ni just de som inte definierar sig som kvinna eller man för omänskliga. Efterbliven syn på kön är vad det är. Kom med nåt nytt.

Annonser

One thought on “KDU Jämställdhetspolitisk manifest – identifiera sig med ett kön

  1. Dessutom är ju den binära könssystemet en förhållandevis ny uppfattning av människor, förut såg man könsidentitet och biologiskt kön mer som ett spann mellan två poler. Dvs att man kunde vara mer eller mindre kvinna, mer eller mindre man, rent biologiskt, ett synssätt som jag inte alls tycker låter orimligt. Jag, som tror att kön är en social konstukrion, tror även att vår förståelse av det biologiska könen är socialt konstruerat, vilket egentligen blir tydligt i KDUs diskussion: om det inte var socialt konstruerat skulle det inte gå att diskueta politiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s