Hur kan alkoholfritt ha ett nyhetsvärde?

Loreen var grym igår, som alltid. Ända sen jag upptäckte henne i Idol 2004 har hon varit unik och genuin. Så uppfattar i alla fall jag henne. Grattis till segern, mycket välförtjänt!

Jag är glad att Loreen är så tydlig med att hon dricker alkoholfritt och att Aftonbladet fortfarande kan ge henne en löpsedel om hennes glädjefnatt i natt. Tråkigare är det att det kan finnas något nyhetsvärde i att hon tackade nej till att skåla på aftonbladets schlagerblogg. Det är viktigt att en kändis som många ser upp till är så tydlig med att hon dricker alkoholfritt när hon firar, inte minst för att balansera upp bilden lite. Vill man ändra normer måste några förebilder kliva fram och media måste därmed få rapportera om det för att folk ska få veta. Samtidigt vill jag inte att det ska vara en nyhet 2012 att någon väljer alkoholfritt. Men hellre en rapport om en kändis som festar alkoholfritt som bidrar till att bredda normerna än en fortsatt trångsynt bild på vad ”riktigt” firande är.


Älskar att hon är tydlig med att det är ett team som vunnit ESC 2012, inte hon själv. Stört många som gillar hennes bild. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s